Het leven is óf fantastisch, of één groot drama. Er zijn nog weinig grijstinten en iets lijkt dan ook definitief. Als het even tegenzit, denken ze vaak dat het voor altijd is en dat niemand het echt snapt. Voor jou als ouder is dat nog niet altijd gemakkelijk om te zien dat jouw dierbare kind zich zo voelt. Soms heb je geen enkel idee wat er echt in je gesloten zoon of dochter leeft. Heeft hij of zij (faal)angst, wordt er gepest, is er verdriet, stress of zijn er vage onverklaarbare klachten? Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld woedeaanvallen, stil terugtrekken, huilen, etc.

Het bijzondere is dat je kind vaak zelf wel weet wat het kan doen. Het heeft alleen een steuntje in de rug of bevestiging nodig om de juiste stappen te zetten die nodig zijn. Je kind weer een positief zelfbeeld te laten ontwikkelen en in zijn eigen kracht te leren geloven, kan heel goed. Als een adolescent positief naar zichzelf kan kijken, kan het de hele wereld aan.

Wil je ondersteuning en begeleiding voor jezelf als ouder of voor je zoon of dochter? Meer dan welkom bij praktijk Wit Mos