Ervaringen van klanten

Kim:

“Na een aantal jaren reguliere therapie binnen de GGZ miste ik voor mijn gevoel nog inzichten en ‘tools’ om met mijn hoog gevoeligheid om te gaan; de ontmoetingen bij Birgit waren mijn kers op de taart om positief en met meer vertrouwen de toekomst tegemoet te treden. Birgit voelt feilloos aan wat er speelt en nodigt jou op een veilige en liefdevolle manier uit om te delen. Bij Birgit mag jij je authentieke zelf zijn. Na een aantal sessies bij Birgit voel ik mij rustiger omtrent bepaalde onderwerpen die in het verleden enorm aan mij trokken, weet ik welke oefeningen ik kan inzetten wanneer ik vermoeid raak en groeit mijn zelfvertrouwen om keuzes te maken die goed voor mij zijn en niet vanuit de druk om ‘erbij te willen horen’. Dank voor je tijd, begrip, warmte en uitleg lieve Birgit.”

Gerda: 

“Een half leven geleden zat ik op de middelbare school en kreeg ik les van Birgit. Ik zat toen in een moeilijke periode en herkende in haar iets van mijzelf: een gevoelig mens waarbij veel dingen harder binnenkomen. Waar ik daar zelf nog door onderuit werd geveegd, zag ik in Birgit een zachte kracht. Dat is me altijd bijgebleven. Toen ik er achter kwam dat zij tegenwoordig therapeut is voelde ik meteen: bij haar wil ik leren omgaan met mijn gevoeligheid, oud zeer blootleggen en mijn diepste angsten in de ogen kijken. De tekst op haar site sprak me aan, omdat het zo anders is dan de therapieën die ik eerder heb gehad. Vooral het stukje ‘zwaar wordt licht.’ Het leek me zó mooi als dat waar kon zijn.

Inmiddels heb ik een aantal sessies bij haar gehad en het klopt: zwaar wordt licht. Al die jaren heb ik zoveel emotioneel gewicht met me meegedragen. Dat maakte me moe. Van Birgit heb ik zowel praktische dingen geleerd om beter met mijn energie en gevoeligheid om te gaan, als diepe dalen bewandeld vol oud zeer, angsten en onzekerheden. In een aantal bijzondere sessies kwam ik tot inzichten waar ik altijd verstandelijk wel bij kon, maar nooit écht zo kon voelen, maar ik zie nu dat ze me tegenhielden om écht te leven. Ik voel me nu lichter, positiever, energieker en kan voor het eerst in mijn leven verder vooruit kijken. Ik zie daar nu vooral mogelijkheden in plaats van obstakels.

Birgit heeft een groot talent: ze ziet je écht, laat je veilig voelen en helpt je om lichter in het leven te staan. Dankjewel Birgit.’

J. de Bas:

Energetische therapie met beide benen op de grond, dus ook voor niet-zweverige mensen geschikt. Birgit is een zeer deskundige therapeut die op een prettige manier precies de pijnpunten weet te benoemen en goed toepasbare handvatten hierbij biedt.
Eén sessie was voor mij effectiever dan 3 sessies bij een reguliere psycholoog.

Tijmen:

“Kernwoorden: raak, confronterend, verrassend, zachtaardig, professioneel. Elke euro waard.” 

Chantal:

“Mijn zoontje van 5 is door Birgit een stuk rustiger en zit nu weer lekker in zijn vel. Hij heeft geen last meer van zijn angsten en hij slaapt nu gewoon door. Een verademing! Wij begrijpen hem nu beter en weten hoe we kunnen omgaan met zijn hoogsensitiviteit. Dank je wel Birgit!”

Noah: 

“Ik kwam bij Birgit voor mijn burn-out. Ik zat totaal aan de grond en wist van ellende niet meer hoe ik mijn leven weer op de rit kon krijgen. Ik was uitgeput en had geen idee hoe ik de eerste stappen moest zetten. Dankzij Birgit kijk ik weer met vertrouwen naar mijn toekomst. Na 3 sessies kan ik zeggen dat op de goede weg ben. Birgit is een warm persoon, vraagt goed door, luistert achter de woorden. Ik kom graag bij haar terug. 

Jennifer:

“Ik heb na de sessies meer rust en overzicht gekregen. Alsof er een vliesje van mij af is. Ik kan meer helder nadenken en daardoor heb ik juist de ruimte gekregen om meer op mijn intuïtie te vertrouwen. Ik ben zó enorm gegroeid de afgelopen maanden! Mijn houding is erg veranderd. Ik voel me zeker en krachtig zonder dat ik daar iemand van buiten voor nodig heb. Tegelijk blijf ik ook zacht en flexibel. Dit is een heel fijn evenwicht.

De therapie is een behandeling voor je onderbewustzijn. Je hoeft niks te doen, je hoeft niks te laten, je hoeft alleen maar aanwezig te zijn bij de therapeut en je open te stellen voor wat zij doet. Laat het gewoon gebeuren en voel het effect. Je hoeft er niet in te geloven. Dat deed ik de eerste keer ook niet hoor! Maar tijdens de behandeling kun je nu eenmaal niet om het bewijs heen dat het werkt. Die bijzondere ervaring gun ik echt iedereen.

Birgit is een warme krachtige vrouw die feilloos door maskers heen prikt. Dat doet ze op zo’n empathische manier dat je niet anders kunt dan daar voor open staan. Ze werkt doelgericht en effectief zonder zaken over het hoofd te zien. Ik vond het heel fijn om in haar kundige handen te zijn, het was vertrouwen op het eerste gezicht.”

Floris:

“Ik voelde me gelijk veilig en durfde me te uitten. Zonder oordeel hoorde Birgit mijn verhaal aan. Niets was gek. De sessies waren bijzonder en ze hielpen me verder. Ik kom om de zoveel tijd terug voor een refill”. 

David:

“Birgit kan goed luisteren, is serieus en neemt de tijd die nodig is. Het inzicht na de sessie was dat ik veel onverwerkte woede in mij had, die ik met haar hulp heb kunnen verwerken. Het heeft de band met mijn moeder goed gedaan en me ook geleerd dat ik mijn grenzen kan aangeven. Ik vond dat er een ontspannen sfeer heerste tijdens onze sessies, waardoor ik me op mijn gemak voelde en begrepen.” 

Anoniem:

“Ik maak me minder zorgen om de dood. Ik lig er niet meer van wakker en heb geaccepteerd dat het ooit gaat gebeuren en dat er dan toch nog wel iets is. Ik moest even een drempel over, want het is op het begin onwennig en je moet je wel open durven te stellen, maar je krijgt nieuwe inzichten. Birgit, je bent lief, zacht en oprecht.”

Dorinde:

“Wat er voor mij na de sessies is veranderd, is dat ik meer rust heb in mijn hoofd, lekkerder in mijn vel zit, vrolijker voel. Ook heb ik meerdere technieken geleerd die ik kan blijven toepassen. Altijd na een sessie valt er een soort druk weg en zie ik alles ook weer wat positiever in. Ook heb ik dan weer meer wil en energie om dingen aan te pakken en zie ik alles beter in.

Ik ervaar Birgit als een zeer open, vriendelijk persoon die geen oordeel geeft. Ook luistert ze erg goed en komt meteen met input over waarom ik iets voel of hoe dat komt bijvoorbeeld. Dat vind ik erg prettig. Ze laat mij meteen thuis voelen.

Ik zou de sessies beschrijven als verlichtend. Een echte plek waar je je compleet kan openstellen en alles eruit kan laten waar je mee zit. Ook dat ik meteen geholpen werd een oorzaak te vinden van een bepaald gevoel of hoe je van iets negatiefs af kan komen. Kortom; iets waar je altijd naartoe kan als je met jezelf in de knoop zit, te leren en zelf verder te groeien.”