Opeens lijkt het alsof je ogen opengaan:

‘Waar bevind ik me? Met wie leef ik samen? Waar vul ik mijn dagen mee? Is dat nog fijn? Of past het me nu eigenlijk niet meer, maar is het leven nou eenmaal zo gelopen?’

Onthutsende ontdekking.

Naar mate je verder in je leven komt, veranderen dingen. Jij verandert ook. Je ontwikkelt je. Het kan zomaar voorkomen dat wat je altijd deed of dacht, helemaal niet meer past. Dat is een onthutsende ontdekking.

Het begint met een sluimerend gevoel van onvrede. Ergens in je lijf zit onrust die je niet goed kunt duiden. Je lichaam vertelt je feilloos dat er iets nog niet in orde is. Een vaag gevoel in bijvoorbeeld je buik of bij je keel. Het zijn signalen waar je naar mag luisteren. Dat kan nieuw zijn.

Externe oorzaken.

Je zoekt naar externe oorzaken van je onvrede. Maar wanneer je het daar niet kunt vinden, is het tijd om naar je zelf te kijken. In welke patronen zit je vast? Naar welke overtuigingen leef je, die eigenlijk niet van jou zijn? Dat kan zo diepgeworteld zijn dat het in eerste instantie niet duidelijk is. ‘Zo ben ik nou eenmaal’ Is dat zo? Of is dat onbewust zo in je systeem gekomen?

Wat je aandacht geeft, wordt groter.

Dat geldt voor alles. Voor goede dingen en minder goede dingen. Het is nu juist zo mooi om erachter te komen wat werkelijk bij je past. De overtuigingen, waarden en normen die je bij je opvoeding meekreeg, kunnen zomaar eens niet van jou zijn. Je mag je eigen leven zelf vormgeven. En wel zo, dat het je past als zachte kleding om je lijf. Dan kun je vrij bewegen en krijg je aandacht voor alles wat jou nog meer boeit. Waar je eerst geen ruimte voor leek te hebben.

Kun je daar wat begeleiding bij gebruiken? Maak hier een afspraak of bel 0628410278.