Hieronder vind je antwoord op veel gestelde vragen rondom Energetische Therapie.

Wat is energetische therapie?

Energetische therapie is vorm van therapie. Hierbij wordt gekeken naar de mens als eenheid. Lichaam, geest en ziel zijn altijd met elkaar in verbinding. Dit wordt ook wel een holistische benadering genoemd. Hier kun je daar nog meer over lezen.

Bij grote stress, hevige emoties, schokkende gebeurtenissen of angst zal je lichaam direct reageren met de afgifte van stresshormonen. Deze zijn soms heel nuttig om de juiste stappen te kunnen nemen. Maar wanneer deze stress chronisch is, ontstaan er blokkades in je lijf. Dan kun je klachten krijgen. Deze klachten uiten zich op het ene vlak, maar kunnen hun oorsprong hebben op een ander vlak.

Hoe werkt energetische therapie?

Het hele energetische systeem wordt weer in balans gebracht.

Door ieder lichaam lopen namelijk onzichtbare energiebanen, de meridianen. Hier doorheen stroomt levensenergie. Op de plaatsen waar de stroom blokkeert hoopt zich energie op, er kan pijn ontstaan. Hierdoor ontstaat op andere plaatsen in het lichaam dan een energietekort. Vergelijk het met de wortels van een boom. Wanneer je ze doorsnijdt, krijgt de rest van de boom geen energie meer en zal het hem niet goed gaan.

De energetisch therapeut ziet de samenhang van diverse klachten en kan door middel van verschillende technieken op psychisch en energetisch niveau de blokkades in het lichaam vinden. Het onkruid er helemaal uittrekken. Niet alleen de toplaag, maar tot de kern.

De antwoorden liggen in het lichaam opgeslagen, maar door je omstandigheden ben je ze vergeten. Op een liefdevolle wijze wordt er naar inzichten en antwoorden gezocht.

Waarom energetische therapie?

Wanneer je last hebt van een bepaalde klacht, is er een oorzaak. Energetische therapie helpt je de oorzaak te vinden en op te lossen. Het helpt je bij je eigen bewustwording, waarbij je jezelf geestelijk en lichamelijk beter voelt. Het geeft jouw lichaam zijn zelfgenezend vermogen weer terug.

Je leest hier ook meer over in de blogs die we op LinkedIn posten. Als je Wit Mos volgt ontvang je regelmatig nieuwe inzichten en klantervaringen.

Denk je ook dat energetische therapie je verder helpt? Vul het contactformulier in en ik neem contact met je op.

Wat is bio energetische therapie?

Een bio-energetische therapie behandelt je door invloed uit te oefenen op het energieveld dat je lichaam omgeeft. Deze therapie is ook gebaseerd op de overtuiging dat lichaam en geest één zijn.

Wat is psycho energetische therapie?

‘Psycho’ is verbonden met jouw psychische leven. Het heeft betrekking op je geest en op je de ziel. De toevoeging ‘energetisch’ gaat over het werken met je energieveld. En ‘therapie’ betekent o.a. een methode om iets te verbeteren. In mijn praktijk werk ik met deze vorm van therapie. Wat ik beoog is een bestaande situatie van jou, waarin jij disbalans ervaart, te verbeteren. Samen met jou.

 

Wat zijn de verschillen tussen deze therapieën?

Ze gaan allemaal van de zelfde principes uit, alleen hebben ze hun eigen zwaartepunten.

Energetische therapie wordt o.a. vaak gekozen door mensen die een burn- out hebben, vastzitten in een steeds terugkerend patroon of vastgeroest onkruid op willen lossen.  Neem contact op via het contactformulier.