Mijn missie is het leven licht te maken.

Je kunt de wind niet veranderen, maar wel de stand van de zeilen”.  Een mooie quote van kunstenaar Anton Karssen.

Toen ik deze zin las besefte ik dat dat precies mijn drijfveer verwoordt waarom ik mijn praktijk begon.

In mijn optiek is deze metafoor zo waar. Wat er ook in jouw verleden is voor gevallen, de feiten kun je niet veranderen. Die gebeurtenissen zijn geweest, voorbij.

Leren anders kijken

Wèl kun je leren hoe je er anders naar kunt kijken en hoe je het óók kunt ervaren. Je kunt je gedachten erover voorgoed draaien. En dan wordt iets dat nu nog zwaar is en op je drukt, licht en luchtig.

De herinnering blijft, terwijl je gevoel hierover draait. Wat je erover denkt, krijgt een zachtere lading. Je kunt er dan met een mate van tederheid op terugkijken. Het beheerst je handelen niet langer. Het hoort bij jouw leven, het heeft je wijzer gemaakt. Het hoeft dan ook niet weg.

Het pittige pakket in je rugzak mag eruit. Niets fijners om verder te reizen met weinig gewicht. Zodat je onderweg makkelijker over wat scherpe rotsen kunt klimmen en veel vaker een huppeltje door het adembenemende landschap met bloemen kunt maken. Ik vind dat mooi.

Energetische therapie

Ik ben er van overtuigt dat dat kan. Dat doe ik door middel van energetische therapie. Door inzicht te creëren in de onderlaag van het bewustzijn. Stel je eens voor hoe je met minder ballast van je leven kunt genieten. Prachtig. Of je nu jong bent of al wat meer jaren op de teller hebt.

Heel blij word ik als ik zie welke blijvende veranderingen er zichtbaar worden na een sessie. Zwaar wordt licht. Een burn- out wordt een deur naar echtheid. Het raakt me steeds opnieuw. Ik krijg vaak van cliënten terug dat ze weten hoe ze zelf weer verder kunnen. Dat mensen die hoogsensitief zijn, zich geen buitenbeentjes meer voelen.

Ik ervaar telkens weer hoe bijzonder prachtig ik het vind om de verwondering te zien en bij te kunnen dragen.

Warme groet van Birgit.

Mijn dank aan Jakomijn van Herpt en Didier Stouten is groot, jullie helpen mij mijn droom werkelijkheid te maken, dank!