Ik leef vanuit mijn intuïtie. Ik zou niet anders kunnen, ik zou niet anders willen. Dan ben ik op mijn sterkst.

Even een impressie:

Het is een stralende dag en ook op deze dag kan er van alles. Eerst ga ik dit doen, dan dat en dat ook en dit ga ik ook nog af krijgen. Ik zie wel hoe de dag komt. Eind van de dag kan ik in ieder geval de punten afchecken die ik had gepland. De computer gaat open en een lege bladzij ligt voor mij om te schrijven, want dat was nu het plan. Maar ik zie stofvlokken! Dat eerst opruimen. En tegelijk ook maar even de deuren poetsen, want ik zie dat daar een lap overheen mag. Als een tornado. Ondertussen zie ik de computer weer. Eerst een student terug mailen. En even mijn site checken. Zie ik dingen die anders mogen of is het voor nu goed. Over een half uur komt er een cliënt. Is de praktijkruimte in orde? Ok. Nu schrijven, daar gaat ie … En vanmiddag een moment bijtanken, afgezonderd en in stilte. Want dan is de batterij helemaal plat.

Alles gaat met overgave, beleef ik intens en volop, zelfs moe zijn.

Als ik dit stukje over de impressie teruglees, bemerk ik dat het mij chaotisch overkomt. Zo ervaar ik het in de praktijk echter niet. Zo leef ik, vanuit mijn intuïtie, ik zou niet anders kunnen of willen. Zo breng ik dingen in beweging en tot stand en kan ik vaak voldaan terugkijken op het resultaat.

Zelf kiezen

Wat ik nog niet gemakkelijk vind, is als iemand anders mij zegt dat ik iets ‘moet’ doen. Mijn hakken gaan in het zand en ik voel weerstand door mijn hele lijf. De eerste reactie in mij is: Nee, dat maak ik zelf wel uit.

Was de vraag: ‘Zou jij eens mee willen denken over dit onderwerp, of: ik heb jou dat wel eens zien doen, of: ik weet dat jij, zou je…, kijk maar even hoe het voor je is..’ Dan heb ik een keus, ben ik bereid. Zelfs meer, ik geef alles. En als er geen bloedspoed achter zit, heel graag op mijn eigen tijd. Als ik druk ervaar, komt er stagnatie bij..

Hooggevoelige mensen vinden dat fijn, als ze ruimte krijgen. Zo kan de creatieve stroom voluit alle kanten op en komen er originele oplossingen. Ze leven vanuit hun eigen wijsheid.

Zou jij dat ook willen leren? Ik heb tal van handvatten voor je om vanuit je tenen en vol passie je leven vorm te geven als hoogsensitief persoon. Welkom!

Meer over hoogsensitiviteit lees hier verder.