Mensen met emotionele bagage zijn overlevers die door hun ervaringen emotioneel een stuk wijzer zijn geworden. Hieronder vind je hun krachtige eigenschappen:

1 Ze zijn onafhankelijk.
Als anderen door omstandigheden het nog niet makkelijk vonden om voor je zorgen, dan leer je om voor jezelf te zorgen. Je wordt onafhankelijk en leert om sterk in je schoenen te staan. Je weet hoe je voor jezelf moet zorgen.

2 Ze zijn positief en hebben doorzettingsvermogen.
Ze hebben dingen meegemaakt in het verleden en daar zijn ze uitgekomen. Ze hebben zichzelf getraind om altijd naar het positieve in een situatie te kijken. Dit is ook hoe ze belastende situaties uit het verleden weer boven zijn gekomen: door hun positiviteit en doorzettingsvermogen.

3 Ze begrijpen de pijn van andere mensen en kijken vaak zonder veroordeel naar anderen.
De mensen die zelf iets hebben meegemaakt kun zich gemakkelijker inleven in andere mensen. Wanneer iemand pijn heeft of door een lastige periode gaat dan weten ze hoe dit is. Ze zullen iemand niet veroordelen, maar helpen.

4 Het zijn gevers.
Ze weten als geen ander hoe belangrijk liefde, warmte en compassie is. Ze nemen de tijd om hun wijsheid en liefde te delen. Ze bieden hun steun daarom graag aan mensen die dit kunnen gebruiken.

5 Ze zijn flexibel.
Ze hebben geleerd hoe ze met uitdagende situaties om moeten gaan. Ze hebben geaccepteerd dat het leven vol obstakels zit en ze passen zich aan als dit nodig is.